Behind the scenes bij een professional organizer

17 Augustus 2021
door Professional Organizer Roshnie

Professional organizers are here to the rescue! Ik ben Roshnie Changoer (34) en ben eigenaar van een Luxury Home Organizing bedrijf. Ik geef je in deze blog een kijkje achter de schermen, waarin je antwoord krijgt op de vraag: 'Hoe werkt een professional organizer?' We nemen als voorbeeld een gaaf pantry project die we functioneel én esthetisch hebben ingericht!

Ons doel als professional organizer is alle ruimte huis te transformeren naar naar ruimtes met overzicht, structuur en rust. We brengen structuur aan jouw spullen en creëren een uniek systeem met organizing producten die passen bij jouw (hoeveelheid) spullen en smaak.

Opruimen in 6 stappen

Elk home organizing bedrijf heeft zijn eigen werkwijze. In mijn bedrijf gaan we uit van ons 6-stappenplan, oftewel our holy grail! Dit is de basis voor elk project, zo ook voor deze pantry die we compleet hebben getransformeerd! Ik neem je mee door ons proces. Let’s start this pantry party!

Organizing stappenplan
Beeld afkomstig van : @organizinggoals.nl


STAP 1. The Full Pull

In deze stap ‘trekken’ we alle spullen uit de lades en kasten van de desbetreffende ruimte. We pull everything out! We laten niets, maar dan ook niets in je kast of lade liggen. Het is belangrijk om met een leeg ‘canvas’ te werken, maar vooral om alle spullen te kunnen categoriseren.

We leggen een zeiltje neer en vervolgens leggen we alle spullen gestructureerd op bijvoorbeeld de vloer, tafel, bed en/of aanrecht. Met gestructureerd bedoel ik dat we bijvoorbeeld voor de categorie keukenapparaten, alle apparaten uit de keuken/pantry pakken en deze niet zomaar ergens op de te grond plaatsen. We groeperen deze apparaten door ze naast elkaar te plaatsen. Maar de hoofdfocus in deze stap is om de gehele ruimte leeg te halen!

organizing proces
Foto afkomstig van : @organizinggoals.nl


STAP 2. Categorize

In deze stap gaan we alle spullen categoriseren. In de vorige stap hebben we dit globaal gedaan. In deze stap gaan we er daadwerkelijk voor zorgen dat echt alle spullen worden gecategoriseerd. Voor deze pantry hadden we categorieën zoals: meelsoorten, bakvormen, kleurstof voor bakken, schoonmaakmiddelen en voorraad beleg. We vragen de klant ook of er elders in huis nog meer spullen liggen die van toepassing waren op de keuken. Dit nemen we ook mee in de stap ‘categoriseren’. We controleren de houdbaarheid van alle producten. Alles wat niet meer houdbaar is leggen we apart voor de klant, lees hier meer over in stap 3..

Eindstand: we hebben in kaart gebracht hoeveel meelsoorten, crackers, koekjes, borrelnootjes, boterhamzakjes, bakpapier  (+ voorraad), er daadwerkelijk is. Als alles bij elkaar ligt krijgt de klant een veel beter beeld van de daadwerkelijke aantallen spullen per categorie. En dit maakt de volgende stap een stuk makkelijker.

 

STAP 3. Decide

Dit is de stap waarin we de klant erbij halen. De klant moet namelijk keuzes gaan maken over alle spullen. Er zijn 5 mogelijkheden per item:

  1. Behouden
  2. Weggooien
  3. Weggeven
  4. Verplaatsen
  5. Verkopen

Wij lopen letterlijk alle spullen langs met de klant en we stellen scherpe vragen met als doel de klant te laten nadenken over het doel van de spullen. Als je namelijk niet weet waarom je iets in huis hebt, heb je het niet nodig en niet gemist (natuurlijk zijn er uitzonderingen ;-)). We stellen de klant vragen zoals:

  • Wanneer heb je dit voor het laatst gebruikt/gedragen?
  • Waarom gebruik/draag je het niet meer?
  • Is dit de hoeveelheid die je nodig hebt?

In de vorige stap hebben we hebben we alles gecategoriseerd en gecheckt op houdbaarheid (in het geval van een keuken/pantry). We vragen de klant of we de niet-houdbare etenswaren mogen weggooien. Zonder toestemming gooien we niets weg.

 

STAP 4. Space planning

Aan de hand van de levensstijl en wensen van de klant richten we de ruimte opnieuw in. We delen de ruimtes daarvoor in, in zones. Een zone kan zijn: bakken, schoonmaken, koken. Aan de hand van de afmetingen van de kasten en lades en de hoeveelheid/grootte van de spullen, bepalen we welke organizing producten we nodig hebben. We kijken niet alleen naar de organizing producten, maar ook of we de inrichting van een ruimte efficiënter kunnen maken. In deze pantry is er nog een plank aan de onderkant toegevoegd. Hierdoor hebben we meer ruimte om spullen een vaste plek te geven.

het organizing proces
Foto afkomstig van : @organizinggoals.nl


STAP 5. Organize

Dit vinden wij toch wel de leukste stap uit het proces, organizen! In deze stap komt het ‘nieuwe systeem’ tot leven. We willen in deze stap de spullen zo efficiënt mogelijk indelen. We gebruiken hiervoor de juiste organizing producten, passend bij de spullen én ruimte. Denk hiervoor aan lazy Susans, ladeverdelers, transparante bakken en verhogers. Vanwege onze brede productkennis, kunnen we snel een ‘product vertaling’ maken bij het zien van een kast en de gecategoriseerde spullen.

organized voorraadkast
Foto's afkomstig van : @organizinggoals.nl



STAP 6. Label

Dit is een hele belangrijke stap, die vaak wordt overgeslagen. Labels zorgen ervoor dat iedereen in je huishouden weet waar je spullen kunt vinden, maar ook waar je het terug moet leggen. Het geeft overzicht en het bespaart tijd! We plaatsen labels op mandjes of gebruiken labelclips voor bijvoorbeeld hyacinth mandjes.

Aanbevolen producten

 
before and after
Foto's afkomstig van : @organizinggoals.nl

Our GOAL: Simplifying Your Home & Life. We hopen je snel verder te kunnen helpen! See you soon.

Liefs, Roshnie

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter

Unieke kortingsacties en inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de So Clever nieuwsbrief. Ontvang exclusieve kortingen, leuke opbergtips, en de nieuwste producten!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen