Herfstvakantie Productief: 5 Organize Doelen

17 Oktober 2024
door Marre

Herfstvakantie Productief: 5 Organize Doelen

De herfstvakantie is het perfecte moment om je huis een georganiseerde boost te geven. Terwijl het buiten kouder wordt, kun je binnen aan de slag met vijf haalbare opruimprojecten die jouw ruimte overzichtelijker maken. Deze doelen zijn eenvoudig te bereiken en geven direct resultaat. Daarnaast is één van de doelen een leuke activiteit waarbij je een kind kunt betrekken. Zo maak je samen opruimen gezellig en leerzaam!

 

1. De keukenkastjes reorganiseren
De keukenkastjes raken vaak chaotisch door al die potjes, pannen en apparaten die door elkaar staan. Het is makkelijk om aan te bevelen om alle kasten aan te pakken, maar nee! Kies twee kasten waarvan je je al tijden ergert of die echt een herindeling nodig hebben. Haal alles uit de kastjes en sorteer op categorie: bijvoorbeeld kruiden bij kruiden en bakspullen bij bakspullen. Voeg opbergers toe, zoals manden of bakjes, om de ruimte optimaal te benutten. Vergeet niet om de houdbaarheidsdata van producten te controleren!

 

2. Speelgoed uitzoeken (samen met je kind)
Een perfect project om met je kind op te pakken is het uitzoeken van speelgoed. Maak er een spel van door samen te bepalen welk speelgoed kan blijven en wat weg kan. Geef je kind drie bakken: één voor het speelgoed dat vaak wordt gebruikt, één voor spullen die minder vaak worden gebruikt en één voor dingen die weg kunnen. Beloon het opruimen met iets leuks, zoals een knutselproject met overgebleven speelgoed of samen koekjes bakken.

 

3. Snoeren en kabels uitzoeken: Van wirwar naar overzicht
Snoeren en kabels kunnen zich snel opstapelen, vooral met alle elektronische apparaten die we tegenwoordig gebruiken. Het resultaat? Een onoverzichtelijke wirwar van snoeren in lades, dozen of kasten. Tijd om dit probleem aan te pakken en alles te ordenen! Haal eerst alle snoeren uit de plekken waar ze nu opgeborgen zijn en sorteer ze op functie: laadkabels, verlengsnoeren, opladers voor oude apparaten, en andere kabels.

Organiseer-tip: Gebruik kabelbinders of elastiekjes om elk snoer netjes op te rollen en label elk snoer met een label of tape waarop staat waarvoor het bedoeld is. Heb je snoeren waarvan je niet meer weet waarvoor ze zijn? Doe ze apart in een doos en plak er een datum op. Als je ze na een paar maanden nog niet hebt gebruikt, kun je ze wegdoen. Bewaar alleen wat je echt nodig hebt en creëer zo overzicht in je kabelcollectie!

 

4. De voorraadkast organiseren
Een opgeruimde voorraadkast zorgt ervoor dat je beter zicht hebt op wat je in huis hebt, zodat je verspilling voorkomt. Sorteer op categorie, zoals pasta's, ingeblikte producten en snacks. Door gebruik te maken van doorzichtige opbergdozen en etiketten, weet je altijd precies waar alles staat. Een overzichtelijke voorraadkast maakt koken een stuk efficiënter!

 

5. Papieren en administratie opruimen: Van stapels naar structuur

Papieren kunnen zich ongemerkt opstapelen in lades, op de keukentafel of in je werkkamer. Nu is het moment om je administratie te stroomlijnen. Begin met het sorteren van alle papieren in drie categorieën: bewaren, actie ondernemen, en weggooien. Belangrijke documenten zoals verzekeringspapieren en contracten kunnen netjes worden opgeborgen in een ordner of opbergmap. Gebruik tabbladen om categorieën zoals belasting, bankzaken en persoonlijke documenten te scheiden.

Tip voor de toekomst: Overweeg om meer digitaal te gaan werken. Scan belangrijke documenten in en sla ze op in een georganiseerde mapstructuur op je computer. Dit bespaart ruimte en maakt het makkelijker om papieren terug te vinden.

Benieuwd naar nog meer opberginspiratie?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter

Unieke kortingsacties en inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de So Clever nieuwsbrief. Ontvang exclusieve kortingen, leuke opbergtips, en de nieuwste producten!
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen